madiek-tent-400

Coaching, cursussen en workshops

Kindercoaching

Kindercoaching: voor wie?

Bij Madiek coaching kunt u terecht voor de coaching van kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong die extra ondersteuning kunnen gebruiken. Klinkt dit tegenstrijdig?  Als ouder van een kind met een voorsprong weet u waarschijnlijk wel beter.

Waarom voor kinderen met een voorsprong?

Vaak wordt gedacht dat kinderen die net wat of veel meer kunnen dan leeftijdsgenoten zich wel redden en eerder minder dan meer ondersteuning nodig hebben dan andere kinderen. Maar het gegeven dat uw kind op het ene gebied meer kan wil niet zeggen dat dat ook op een ander gebied geldt. Ook is de wereld meestal ingesteld op gemiddeld-zijn. Een kind dat meer kan of anders denkt of voelt dan een ander kan daardoor op onbegrip stuiten van andere kinderen maar ook van volwassenen. Omgekeerd kan het voor dat kind ook lastig zijn om in te schatten hoe een ander nu denkt, doet en voelt.

Soms lopen de ontwikkeling van het gevoel en het denken niet helemaal gelijk zodat het kind bijvoorbeeld zijn eigen emoties niet goed begrijpt. Ook in dat geval kan de voorsprong een struikelblok vormen.

Wat is het doel?

Bij Madiek coaching helpen wij kinderen met een voorsprong zichzelf beter te begrijpen en uit de verf te komen. Wij helpen uw kind bij het begrijpen en omgaan met de wereld waarin hij of zij leeft. Welke rol speelt het kind zelf en welke rol speelt de ander? Zou het ook anders kunnen? En hoe pak je zoiets praktisch aan?

Werkwijze

Samen met uw kind gaan we op zoek naar wat uw kind uw kind maakt:

  • Wie ben ik
  • Wat kan ik
  • Hoe denk ik
  • Wat voel ik (wanneer ben ik verdrietig, boos, blij, angstig, onzeker, vol zelfvertrouwen etc.)?
  • Wat vind ik moeilijk
  • En waarom vind ik dat?

We onderzoeken samen de talenten en sterke kanten van uw kind en bekijken hoe deze ingezet kunnen worden bij het omgaan met voor uw kind lastige situaties of lastige mensen. De nadruk zal daarbij liggen op wat het kind kan en welke vaardigheden er eventueel nog geleerd of verbeterd kunnen worden.

Wat is een voorsprong?

Bij coaching van kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong hoeft u niet alleen te denken aan een cognitieve voorsprong. Ook kinderen met een sterker ontwikkeld gevoelsleven dan je op basis van hun leeftijd zou verwachten zijn bijvoorbeeld welkom.

Heeft u interesse of vragen over de mogelijkheden? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op!