Thea Bergsma-Van Raaphorst

Coaching, cursussen en workshops

Thea Bergsma-Van Raaphorst

Welkom op de website van Madiek coaching. Mijn naam is Thea Bergsma- Van Raaphorst. Ik zal mij hier voorstellen.

Mijn achtergrond

Ruim 40 jaar heb ik als lerares, ib-er, hoogbegaafdenbegeleider en de laatste 15 jaar als directeur met veel plezier in het basisonderwijs gewerkt. Na mijn pensionering heb ik besloten om werk te blijven doen dat mij het meeste interesseerde. Het idee ontstond om Madiek coaching op te richten.

thea-van-raaphorst

Mijn focus

Als coach train en begeleid ik leidinggevenden en teams in het basisonderwijs. Daarnaast begeleid ik ouders van kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. Door mijn jarenlange ervaring als directeur en de aanvullende opleidingen en cursussen die ik in dat kader heb gevolgd, ben ik gespecialiseerd in groepsdynamiek. Ik heb meerdere teams begeleid in een veranderende werksituatie.

Omdat ik zowel als teamlid als als directeur heb gewerkt weet ik hoe het is om onderdeel uit te maken van een team alsmede hoe het is om een team aan te sturen. Jarenlang heb ik twee scholen tegelijk gemanaged en ik weet dus ook als geen ander hoe belangrijk het is om praktisch om te gaan met de tijd en middelen die voorhanden zijn. Ik ben een optimist en zie vaak mogelijkheden daar waar anderen ze niet zien. Daarnaast ben ik niet bang om de confrontatie aan te gaan.

Persoonlijke ervaring

Als hoogbegaafdencoach en ook als moeder van twee kinderen met een voorsprong weet ik als geen dat het niet enkel de kinderen zijn die met vragen zitten. Ook voor hun ouders is het vaak lastig om te begrijpen wat er in hun kind omgaat en om bijvoorbeeld hun hevige emoties en gevoelens van rechtvaardigheid, perfecties of juist complete chaos in goede banen te leiden.

Kinderen met een voorsprong staan vaak net wat anders in het leven dan gemiddeld. Ze hebben talenten, die ze bijzonder, maar ook anders maken. Ze kunnen daarnaast karaktereigenschappen hebben die hen soms eenzaam en onbegrepen kunnen doen voelen.

Niet meer dan eens heb ik ervaren dat het bovendien niet alleen de kinderen zijn die een voorspong hebben. vaak geldt hetzelfde in meer of mindere mate voor hun ouders. Deze ouders weten dan erg goed wat er in hun kind om moet gaan. Omdat zij zelf vaak ook nog tegen bepaalde zaken in hun leven aanlopen en daarbij vaak ook erg gevoelig, perfectionistisch etc. zijn, hebben zij dan het gevoel dat zij hun kinderen niet of niet voldoende kunnen begeleiden bij hun reis naar volwassenheid.

Contact

Heb je interesse in de mogelijkheden of vragen over het actuele cursusaanbod, neem dan gerust contact met mij op.